Identity Management

Identity Management maakt het eenvoudiger voor de eindgebruiker om in te loggen op verschillende omgeving en maakt het daarnaast gemakkelijker de beveiliging van deze inlogprocedure te verscherpen.

Single Sign-on

Single sign-on (SSO) is autorisatie software die gebruikers toestaat om met één combinatie van gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) op meerdere applicaties in te loggen. De service verifieert de eindgebruiker voor al de websites en programma's waar de gebruiker de rechten voor heeft gekregen. SSO is nuttig om gebruikersactiviteiten bij te houden en gebruikersaccounts te beheren. Als uw organisatie een nieuwe medewerker krijgt, hoeft er maar één account voor hem of haar aangemaakt te worden waarbij er aangevinkt kan worden waar deze gebruiker toegang toe heeft. En mocht het dienstverband van deze medewerker worden beëindigd, is de toegang tot alle programma's en omgevingen in één muisklik opgeheven.

Deze manier van Identity Management maakt het eenvoudiger voor de eindgebruiker die nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden waardoor het aantal wachtwoord- opvragingen drastisch afneemt. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de enige aanmeldprocedure te verscherpen en het netwerk beter te beveiligen.

Een manier om de beveiliging van de aanmeldprocedure te verscherpen is door Identity Management te gebruiken in combinatie met Two factor Authentication: Samen vormen zij de ideale combinatie om zowel de veiligheid als de toegankelijkheid van een organisatie te verhogen!