Interconnects

De fysieke verbinding van meerdere carriers tussen switches en routers van de verschillende partijen. Connecties met andere providers, uw klanten of leveranciers via snelle 10 Gbit SFP+ datakoppelingen voor beveiligde, stabiele communicatie.

Directe verbindingen

Het CORE IP netwerk van Mica IP is fysiek aanwezig in 3 datacenters in Nederland. Een van de meest prominente is Nikhef. Dit datacenter vormt voor Mica IP de primaire locatie om te koppelen of 'interconnecten' met derden. Zowel om de eigen dienstverlening te versterken als voor doeleneinden van opdrachtgevers, worden snelle en redundante koppelingen gemaakt met leveranciers, klanten en andere bestaande netwerken.

Misschien moeten locaties of aangesloten bedrijven op het Mica IP netwerk verkeer delen met een ander netwerk. Het internet is niet altijd de meest betrouwbare weg. Denk aan veiligheid, het is immers een publiek netwerk maar ook aan snelheid en stabiliteit. Alle hops (https://en.wikipedia.org/wiki/Hop_(networking)) die genomen worden zijn gesloten en in beheer van partijen waar u als opdrachtgever zakelijke betrekking en mogelijk een SLA (Service Level Agreement) mee heeft.

Het is dus niet nodig om ingewikkelde en kostbare beveiligingen in te bouwen. In plaats daarvan kunnen medewerkers van een onderneming, rechtstreeks verbinding maken met resources van een leveranciers of mogelijk van een klant.

Deze interconnects zijn in hoge mate maatwerk voor opdrachtgevers van Mica IP. Mica IP zelf koppelt in Nikhef onder andere met met partners als KPN, Tele2, NDIX, Ziggo en UPC en andere.

Snel en veilig

De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. In tegenstelling tot reguliere internetlijnen van 'gewone' partijen, stelt Mica IP haar opdrachtgevers instaat om via eigen VLAN's, direct te koppelen via redundante 10Gbe SFP+ verbindingen.

Deze connecties kunnen worden doorgezet op vDSL of glasvezellijnen van Mica IP naar kantoor- locaties, andere datacenters of colocatie- kasten die eveneens aangesloten zijn op het CORE netwerk van Mica IP.

Omdat er een Layer 2 (switch) koppeling is binnen een eigen VLAN loopt verkeer niet over het internet en vormt dus nooit een bedreiging. Denk bijvoorbeeld aan camera's op locatie A, die op locatie B bekeken kunnen worden zonder dat er ooit één publieke schakel tussenzit. Alsof het bij u op kantoor draait!

Flexibiliteit

Deze flexibele maatwerkoplossing biedt zoveel mogelijkheden, misschien zelfs oplossingen waar u zelf nog nooit aan gedacht heeft. Daarom is het aan te raden om vrijblijvend eens contact op te nemen met de medewerkers van Mica IP. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gecombineerde mogelijkheden met het IaaS platform van Mica IT of de Mica IP zakelijke internetlijnen of wifi uit de cloud.