Two Factor Authentication

Een normale authenticatie bij het inloggen is meestal niet meer dan een gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoorden worden vaak hergebruikt of een initieel wachtwoord wordt zelfs niet eens aangepast. Het gevolg is dat iemand op elk portaal bijvoorbeeld inlogt met het wachtwoord Welkom01 of tijdelijk2017. Dit zorgt voor een behoorlijk veiligheidsrisico.

Two factor Authentication zorgt voor een extra manier om inloggen te beveiligen. Op ons systeem kunt u gebruik maken van een extra authenticatie door middel van iets wat uw gebruikers altijd bij zich hebben: hun smartphone. Als een medewerker ergens in wilt loggen, zal deze nog op een secundaire manier moeten aantonen dat hij of zij het echt is. Men logt in met een gebruikersnaam en wachtwoord en krijgt daarop een verzoek op de mobiele telefoon of hij of zij diegene is die probeert in te loggen. Als dit het geval is, hoeft er alleen maar op 'ja' geklikt te worden en er is veilig ingelogd.

Deze dienst is simpel en zonder eenmalige kosten te implementeren. Voor een klein bedrag per account is uw bedrijf in één klap een stuk beter beveiligd. Anno 2017 is dit een must op beveiligingsgebied.