Unified Threat Management

Connectie met de buitenwereld wordt meer en meer een vanzelfsprekendheid. Niet alleen PC's en Laptops op kantoor maar ook eigen meegebrachte devices als een smartphone, tablet of laptop moeten binnen een zakelijke omgeving goed en snel bruikbaar zijn. Dit brengt echter wel steeds meer mogelijke beveiligingsrisico's met zich mee waar een organisatie zich tegen moet wapenen.

Veiligheid

Klanten van Mica IT voor kantoorautomatisering of organisaties die zakelijke internetlijnen van Mica IP gebruiken, kunnen die lijnen beveiligen met UTM-oplossingen van Mica IP.

Al het internetverkeer, zowel inkomend als uitgaand, wordt volledig transparant en zonder vertraging gecontroleerd op virussen en ander 'vuil' waardoor uw organisatie risico loopt. E-mail maar ook gewone websitebezoeken kunnen voor problemen zorgen zoals de CryptoLocker virussen die sinds een jaar een grote uitdaging zijn gebleken voor ICT-beheerders.

In combinatie met toegangscontrole geeft Unified Threat Management een centrale mogelijkheid om in controle te blijven over wat er in en uit uw bedrijf gaat. Het is immers niet vanzelfsprekend dat iedereen de hele dag op Facebook of de Telegraaf kan.

Om even een voorbeeld te geven: Een medewerker zit te werken op een door uw bedrijf geplaatst werkstation wat verbinding maakt met het internet via een glasvezelijn van Mica IP. Deze medewerker logt in op de kantooromgeving van de Mica IT cloud oplossingen maar gaat misschien ook naar websites buiten deze cloud. Deze laatste handeling is potentieel zeer risicovol, waar gaat deze persoon immers heen? De organisatie kan bezoek aan banden leggen en bijvoorbeeld websites met erotisch materiaal of geweld blokkeren.

Mocht in een andere situatie deze medewerker een Phisingmailtje krijgen die uitnodigt om ergens op te klikken, zal de UTM van Mica IP ingrijpen en deze site real-time blokkeren en zo virussen of andere narigheid buiten de deur houden.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie ook eens op de website van  Sophos UTM, het platform dat ingezet wordt door Mica IP.

Schematisch ziet de werking van Mica IP UTM er als volgt uit: