Wifi uit de cloud

Met alle tablets, telefoons en laptops is er tegenwoordig steeds meer spraken van BYOD (bring your own device) en groeit de behoefte aan goede wifi-netwerken. Het ophangen van wifi access points waar nodig, is kostbaar en technisch gezien rommelig. U wilt toch gewoon één, goedwerkend wifi Netwerk dat, ongeacht het aantal locaties, overal werkt?

Schaalbaar

De 'Wifi uit de Cloud' oplossing van Mica IP maakt dat er verspreid over alle vestigingen van een bedrijf, één wifi-netwerk draait. Waar u dan ook met een telefoon, laptop of tabled naar binnen loopt, u heeft direct toegang tot het netwerk.

Het aanmaken van extra netwerken, gastnetwerken of het wijzigen van wifi-wachtwoorden kan met één handeling voor het hele bedrijf en alle Access Points, al zijn het er tientallen.

Centrale Linux based processor

Alle fysieke Access Points worden, waar ze ook hangen, verbonden met de centrale Cloud Wifi Processor. Deze beheert alle Access Points, houdt ze up-to-date en pusht alle gewijzigde instellingen door zoals wachtwoorden en namen van wifi-netwerken.

Deze softwarematige Wifi Cloud Processor is benaderbaar via een website en geeft beheerders toegang tot monitoring, rapportage en geeft mogelijkheden om de instellingen te wijzigen.

Een schematische weergave van Wifi uit de Cloud ziet er als volgt uit:

Kwaliteit van het WiFi netwerk

Naast een degelijke kabelinfrastructuur van de hoogste kwaliteit is ook de hardware keuze van groot belang om bereik en bereikbaarheid te garanderen. De gebruikte enterprise Wifi apparatuur is naast betaalbaar ook voorzien van de laatste protocollen en garanderen voor grote aantallen telefoons en tablets een snelle en stabiele verbinding.

Voor eigen medewerkers en gasten is een Wifi netwerk van hoge kwaliteit een vereiste en met de oplossingen van Mica IP kiest men voor schaalbaarheid en prestaties voor scherpe prijzen.