Zakelijk internet

Een goede, snelle en stabiele zakelijke internettoegang is tegenwoordig onmisbaar. Of het nu uitsluitend internet betreft, een gesloten toegang tot servers is of veiligheid een hoge prioriteit heeft, de producten en dienstverlening van Mica IP sluiten via maatwerk altijd aan op behoeften.

In tegenstellingen tot internetlijnen die op huis- adressen worden aangesloten, zijn de Mica IP Zakelijke Internetlijnen op maat en per locatie gekozen en geleverd. Een aansluiting is afgestemd op de locatie en op die manier is het mogelijk om altijd tegen de laagste prijzen, de hoogste kwaliteit te leveren.

Carrier neutraal

Mica IP is carrier neutraal. Dit betekent dat we koppelen met alle grote aanbieders van Nederland. In Nederland zijn er talloze aanbieders van 'gewone' internetlijnen, maar als een organisatie behoefte heeft aan meerdere lijnen op verschillende locaties, is het niet vanzelfsprekend dat één aanbieder de beste opties heeft.

Door het grote aantal zogenaamde 'interconnects' van Mica IP bij alle grote namen in Nederland, kan een organisatie met meerdere locaties verschillende aanbieders gebruiken en zo een mix van beste en goedkoopste opties inzetten. Door de samenwerkingen van Mica IP met al deze partijen, wordt het mogelijk om tot een oplossing te komen die volledig transparant en flexibel inzetbaar is.

Medium neutraal

Een grote locatie heeft vaak een verbinding nodig in de vorm van glasvezel terwijl een minder groot kantoor genoeg kan hebben aan een vectored VDSL van < 100/10 mbit. In andere gevallen is het weer beter om te werken met coax, straalverbindingen of ADSL lijnen. Ook hiervoor geldt dat er meerdere opties mogelijk zijn.

Naast een mix van carriers ofwel verbindingen, kan er ook nog een mix van technieken gekozen worden. Na het plaatsen van een mogelijk bonte verzameling aan lijnen, is het voor systeembeheerders en gebruikers volledig transparant hoe zij verbinden. Het eindstation is altijd, via Layer 2, het core netwerk van Mica IP en van daaruit kunnen keuzes worden gemaakt voor alle locaties binnen een organisatie.

24×7 service

Mica IP begrijpt dat internet en connectie voor organisaties van groot belang is. Tegenwoordig zijn zelfs incidentele onderbrekingen van internetdiensten ongewenst. Mica IP is dan ook van mening dat gewone ondersteuning niet meer toereikend is voor haar opdrachtgevers.

Alle lijnen en individuele poorten op routers en switches worden gemonitord. Bovendien zijn de engineers van Mica IP 24 uur per dag bereikbaar om eventuele storingen direct op te pakken en op te lossen.

Verschil met een normale internet-lijn

Technisch gezien zijn er misschien niet zoveel verschillen tussen een zakelijke en een normale internetlijn. Het medium en de snelheid kan immers precies hetzelfde zijn. Toch zijn er een aantal grote verschillen.

Naast de 24x7x365 helpdesk en actieve monitoring, zijn alle lijnen voorzien van vaste IP adressen. Daarnaast maken de zakelijke internetlijnen van Mica IP het mogelijk om aanvullende diensten van over dit netwerk te leveren. Naast internet kunnen dit zaken zijn als telefonie en backups maar vooral ook producten die uw internetverbinding extra veilig maken. Bekijk hier het aanbod (beveiligings) producten.

Ook andere leveranciers kunnen profiteren van deze mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan alarmdiensten.