Diensten

Mica IT biedt vele mogelijkheden op het gebied van ICT. We maken werkomgevingen goedkoper, veiliger en sneller toegankelijk. We monitoren constant de activiteit, signaleren tijdig risico's en denken mee met uw bedrijfsontwikkelingen.

Om werkomgevingen goedkoper, veiliger en sneller te maken, leveren we maatwerk en geen kant en klare producten. Om u toch een beeld te geven van onze werkzaamheden, hebben we een aantal van onze diensten geselecteerd.

Infrastructuur as a service

Deze dienst is geschikt voor technische bedrijven of ondernemingen met eigen systeembeheerders. Mica IT verzorgt vCpu, vMemory, vStorage, IP verkeer en beveiliging. De inrichting is dan aan de onderneming zelf. Eventueel kan dit in samenwerking met ons.

2FA en SSO

Bedrijfsomgevingen worden steeds complexer. Two Factor Authentication (2FA) en Single Sign On (SSO) zijn diensten die zowel de toegankelijkheid versimpelen als de veiligheid verhogen. Hiermee kan uw organisatie aan allebei de, ogenschijnlijk tegengestelde, eisen voldoen.

24/7

Hoe meer een kantoor-omgeving wordt geautomatiseerd, hoe efficiƫnter er gewerkt kan worden en hoe meer kosten en tijd er bespaard wordt. Het betekend echter ook dat de afhankelijkheid tot deze virtuele infrastructuur groter wordt. Bij Mica wordt uw werkplekken automatisch voorzien van software en veiligheidsupdates en wordt uw omgeving 24/7 op afstand bewaakt

ISO 27001 Normering

ISO 27001 is de internationale standaard betreft informatiebeveiliging. Klanten en relaties willen de zekerheid hebben dat er accuraat met hun gegevens wordt omgegaan en hechten hier dus waarde aan. We helpen onze partners graag in het proces om hun certificering in orde te maken zodat zij aan de eisen van hun relaties kunnen voldoen.

Beveiliging

Beveiliging van data en datastromen via het internet zijn tegenwoordig van groot belang. Dagelijks zijn er vele bedrijven die te maken krijgen met bedreigingen als hacks, ransomware, DDoS aanvallen etc. Om dit te voorkomen, is een goede beveiliging van uw ICT-omgeving onmisbaar. Mica kan verschillende dingen betekenen voor de veiligheid van uw bedrijf.

Webhosting

Webhosting is het bieden van een plek voor een website. Iedere website neemt ruimte in beslag. We bieden deze ruimte en zorgen ervoor dat een website online en benaderbaar is. Mica IT heeft de kennis, capaciteit en jarenlange ervaring in het bouwen van geografisch redundante hosted oplossingen. Waar moet uw website aan voldoen?

Kennis en advies

Een advies begint altijd met een probleemstelling. Soms heel concreet, soms een compleet proces waarbij de volledige datastroom onder de loep moet worden genomen en een solide infrastructuur ontworpen moet worden. Met onze kennis en ervaring leggen we de pijn bloot en door onze hoge standaarden geven we graag gevraagd (en ongevraagd) advies zodat een bedrijf maximaal kan presteren.