2FA en SSO

2FA en SSO

Bedrijfsomgevingen worden steeds complexer. Dit in combinatie met een hoge digitale dreiging zorgt ervoor dat zowel toegankelijkheid als veiligheid als zeer belangrijk worden ervaren. Two Factor Authentication (2FA) en Single Sign On (SSO) zijn diensten die toegankelijkheid versimpelen en veiligheid verhogen. Hiermee helpen we uw organisatie om aan beide tegengestelde eisen te voldoen.

Two factor Authentication

Two factor Authentication (2FA) zorgt voor een twee staps-inlog op alle omgevingen. Op ons systeem kunt u gebruik maken van een extra authenticatie door middel van iets wat uw gebruikers altijd bij zich hebben, hun smartphone.

SSO

Single sign-on (SSO) is een manier van Identity Management dat gebruikers toestaat om met één profiel op meerdere omgevingen in te loggen. Naast dat het de toegankelijkheid versimpelt voor de gebruikers, heeft dit vooral veel voordelen als organisatie zijnde. Zo hoeft er voor een nieuwe medewerker maar één keer een account aangemaakt te worden, met één set rechten. De toegang kan dan in één keer worden geblokkeerd voor alle omgevingen, mocht dat nodig zijn,.