Beveiliging

Beveiliging van data en datastromen via het internet zijn tegenwoordig van groot belang. Dagelijks zijn er vele bedrijven die te maken krijgen met bedreigingen als hacks, ransomware en DDoS aanvallen. Om deze bedreigingen tegen te gaan, is een goede beveiliging van uw ICT-omgeving onmisbaar. Mica kan verschillende dingen betekenen voor de veiligheid van uw bedrijf.

Versleutelde toegang tot bedrijfsnetwerken

We vergeten soms dat internet eigenlijk een verzameling aan elkaar gekoppelde open netwerken is. Met encryptie kan een netwerk beveiligd worden. Encryptie, oftewel versleuteling, zorgt ervoor dat alle informatie die over het netwerk gaat, beschermd is met een sleutel.

Bij een IP-VPN (virtual private network) gebeurt het datatransport over een gesloten netwerk. Geen enkele communicatie verloopt dan meer via openbare netwerken, waardoor inbraak of uitbraak onmogelijk wordt gemaakt. Meer informatie over deze manier van beveiligen vindt u op www.mica-ip.nl/ip-vpn/

In en uitgaande beveiliging

Connectie met de buitenwereld is onmisbaar. Al dit uitgaande en binnenkomende verkeer brengt echter een aantal risico's met zich mee. Unified Threat Management (UTM) controleert al het internetverkeer, zowel inkomend als uitgaand. Er wordt gecontroleerd op virussen en andere digitale dreigingen. De kwaliteit en reputatie van een bezochte website worden hierin meegenomen. Op het moment dat het niet in orde is, krijgt men een waarschuwingspagina te zien en stopt het verkeer. Het komt dus niet in uw netwerk. Voor meer informatie gaat u naar www.mica-ip.nl/unified-threat-management-utm/

E-mailfiltering

Een slechte beveiliging van uw email kent een aantal gevaren. Verschillende virussen en malware kunnen tenslotte via de email binnen komen. Met een goed spamfilter worden bedreigingen onschadelijk gemaakt, voordat het de inbox bereikt.

Continuïteit en zekerheid

Een storing is natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Waar u wel voor kunt zorgen, is dat het geen schadelijke gevolgen heeft voor uw organisatie. Downtime is een periode waarin een computersysteem of netwerk niet beschikbaar is. Tijdens deze periode kan er dus niet gewerkt worden. Om dit te voorkomen en de continuïteit van uw werkzaamheden te waarborgen, kunnen we voor u een aantal dingen betekenen:

Load balancing en fail over

Load balancing is een techniek die vooral wordt gebruikt bij servers. Een load balancer is hierbij een virtuele server die de verzoeken gelijkmatig verdeelt over de beschikbare servers. Mocht een server ondanks alle maatregelen toch offline gaan, kan deze automatisch uit de roulatie worden gehaald. Meer over load balancing en fail over vindt u op http://www.mica-ip.nl/load-balance-fail-over/

Geografische redundantie

Om zekerheid en continuïteit te kunnen garanderen, is Mica geografisch redundant. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van twee (of 3?) datacenters en alle verbindingen dus dubbel uitgevoerd kunnen worden.