Beveiliging

Beveiliging van data en datastromen via het internet zijn tegenwoordig van groot belang. Dagelijks zijn er vele bedrijven die te maken krijgen met bedreigingen als hacks, ransomware, DDoS aanvallen etc. Om dit te voorkomen is een goede beveiliging van uw ICT omgeving onmisbaar. Mica kan verschillende dingen betekenen voor de veiligheid van uw bedrijf.

Versleutelde toegang tot bedrijfsnetwerken

Door de vanzelfsprekendheid van internet, vergeten we soms dat het eigenlijk een verzameling open netwerken is. Met encryptie kun een netwerk beveiligd worden. Encryptie, oftewel versleuteling, zorgt ervoor dat alle informatie die over het netwerk gaat, beschermd is met een sleutel.

Bij een IP VPN (virtual private network) gebeurd het data transport over een gesloten netwerk. Geen enkele communicatie verloopt dan meer via openbare netwerken waardoor inbraak of uitbraak onmogelijk wordt gemaakt. Meer informatie over deze manier van beveiligen vind u op www.mica-ip.nl/ip-vpn/

In en uitgaande beveiliging

Connectie met de buitenwereld is onmisbaar maar al dit uitgaande en binnenkomende verkeer neemt ook risico´s met zich mee. UTM of Unified Threat Management controleert al het internetverkeer, zowel inkomend als uitgaand. Er wordt gecontroleerd op virussen en andere digitale dreigingen. Ook de kwaliteit en reputatie van een bezochte website wordt hierin meegenomen. Op het moment dat het niet in orde is, krijgt men een waarschuwingspagina te zien en stopt het verkeer. Het komt dus niet in uw netwerk. Voor meer informatie gaat u naar www.mica-ip.nl/unified-threat-management-utm/

Email filtering

Een slechte beveiliging van uw email kent een aantal gevaren. Verschillende virussen en malware kunnen tenslotte via de email binnen komen. Met een goede spamfilter worden bedreigingen verwijderd voordat het de inbox bereikt.

Continuïteit en zekerheid

Een storing is natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Waar u wel voor kunt zorgen is dat het geen schadelijke gevolgen heeft voor uw organisatie. Down time is een periode waarin een computersysteem of netwerk niet beschikbaar is. Tijdens deze periode kan er dus niet gewerkt worden. Om dit te voorkomen en de continuïteit van uw werkzaamheden te waarborgen, kunnen we verschillende dingen voor u betekenen:

Load balancing en fail over

Load balancing is een techniek die vooral wordt gebruikt bij servers. Een load balancer is hierbij een virtuele server die de verzoeken gelijkmatig over alle beschikbare servers verdeeld. Mocht een server, ondanks alle maatregelen, toch offline gaan, kan deze automatisch uit de roulatie worden gehaald. Meer over load balancing en fail over vind u op http://www.mica-ip.nl/load-balance-fail-over/

Geografische redundantie

Om zekerheid en continuïteit te kunnen bieden, is Mica geografisch redundant. Dit betekend dat er gebruik wordt gemaakt van twee (of 3?) datacenters en alle verbindingen dus dubbel uitgevoerd kunnen worden.