Kennis en advies

Mica IT biedt veel diensten en producten op het gebied van ict. Toch hebben ze een aantal overeenkomsten; het maakt werkomgevingen goedkoper, veiliger en sneller toegankelijk waarin wij continu de activiteit monitoren, tijdig risico’s signaleren en meedenken in bedrijfsontwikkelingen.

ICT beheer

Mica IT kan uw ICT omgeving op afstand beheren, uw systeem beheerder daarin bij staan of uw serveromgeving verhuizen naar de Cloud. Aangezien elke organisatie anders is en het aanbod van mogelijkheden groot is het soms lastig voor organisaties zelf om de juiste keuze te maken op gebied van ICT, dit geen kwestie van ´u vraagt, wij draaien’, elk advies is maatwerk.

Een advies begint altijd met een vraagstelling. Soms heel concreet, soms een compleet proces waarbij de volledige datastroom onder de loep moet worden genomen en we een solide infrastructuur ontwerpen. Van de aanschaf van hardware, de inrichting van servers en het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen, wij helpen u er mee. Door onze hoge standaarden en de wens om uw bedrijf maximaal te laten presteren, kunnen we het ook niet laten ongevraagd advies te geven. Als we iets binnen uw organisatie opmerken wat beter, goedkoper, efficiënter of veiliger kan, zal u ons dan ook zeker horen.

Beveiliging

Als ICT partner hebben we natuurlijk ook veel kennis in huis over beveiliging. Beveiliging van data en datastromen via het internet zijn van groot belang. En om bedreigingen te voorkomen, is een goede beveiliging van uw omgeving onmisbaar.

Of u nu een concrete vraagstelling heeft met betrekking tot de veiligheid van uw ICT omgeving of dat u gewoon even wilt brainstormen over de mogelijkheden, u kunt bij ons terecht.

Omdat beveiliging een continue proces is, moet er constant in de gaten worden gehouden of er wordt voldaan aan de veiligheidseisen. Wellicht komen er situaties voor binnen uw organisatie die een risico vormen voor de veiligheid van uw data. Of zijn er medewerkers die de veiligheidsprocedures (onbedoeld) niet naleven. Of zijn er nieuwe technieken beschikbaar die voor uw organisatie een verbetering van het beveiligingsniveau betekenen. Wij monitoren continue de ICT situatie en als wij iets opmerken, kunt u ervan uit gaan dat u direct advies van ons krijgt.

ICT - HR & organisatie

Wij kennen de wereld van de IT. Ook wat betreft personeelsaangelegenheden. En omdat we onze partners maximaal willen laten presteren, vinden we het ook belangrijk dat zij de juiste IT-ers in dienst hebben. Wij helpen hier dan ook graag mee. Denk hierbij aan het formuleren van functie eisen of het bijwonen van sollicitatie gesprekken.