Kennis en advies

Mica IT biedt veel diensten en producten op het gebied van ICT. We maken werkomgevingen goedkoper, veiliger en sneller toegankelijk. We monitoren constant de activiteit, signaleren tijdig risico's en denken mee met uw bedrijfsontwikkelingen.

ICT-beheer

Mica IT kan uw ICT-omgeving op afstand beheren, uw systeembeheerder daarin bijstaan, of uw serveromgeving verhuizen naar de cloud. Aangezien elke organisatie anders is en het aanbod van mogelijkheden groot is, is het soms lastig voor organisaties zelf om de juiste keuze te maken op gebied van ICT. Dit is geen kwestie van 'u vraagt, wij draaien'. Elk advies is maatwerk.

Een advies begint altijd met een vraagstelling. Soms heel concreet, soms een compleet proces waarbij de volledige datastroom onder de loep moet worden genomen en een solide infrastructuur ontworpen moet worden. Van de aanschaf van hardware tot de inrichting van servers en het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen, wij helpen u ermee. Door onze hoge standaarden en de wens om uw bedrijf maximaal te laten presteren, kunnen we het ook niet laten ongevraagd advies te geven. Als we iets binnen uw organisatie opmerken dat beter, goedkoper, efficiƫnter of veiliger kan, dan willen we u daar graag van op de hoogte brengen.

Beveiliging

Als ICT-partner hebben we natuurlijk veel kennis in huis over beveiliging. Beveiliging van data en datastromen via het internet zijn van groot belang. Om bedreigingen te voorkomen, is een goede beveiliging op uw omgeving onmisbaar.

Of u een concrete vraagstelling heeft met betrekking tot de veiligheid van uw ICT-omgeving, of even wilt brainstormen over de mogelijkheden, u kunt bij ons terecht.

Omdat beveiliging een continu proces is, moet er constant in de gaten worden gehouden of er wordt voldaan aan de veiligheidseisen. Wellicht komen er situaties voor binnen uw organisatie die een risico vormen voor de veiligheid van uw data. We controleren dat medewerkers de veiligheidsprocedures naleven. Wij monitoren continu de situatie. Als we iets opmerken, kunt u er vanuit gaan dat u direct advies van ons krijgt.

HR & organisatie

Wij kennen de wereld van de IT en de personeelsaangelegenheden die daarbij horen. Omdat we onze partners maximaal willen laten presteren, vinden we het belangrijk dat zij de juiste IT'ers in dienst hebben. Wij helpen u hier graag mee. Denk aan het formuleren van functie-eisen, of het bijwonen van sollicitatiegesprekken.