Processen Automatiseren

Nieuwe software om processen te automatiseren? Uw bedrijf draait al een scala aan bestaande pakketten. Een op maat gemaakt programma om de inkoop te doen en de voorraad bij te houden. Een app voor de logistieke planning. Een administratiepakket voor de boekhouding. Software die automatisch facturen verstuurt naar uw klanten. Een programma voor de urenregistratie en een pakket voor de projectplanning.

Het is handig dat deze processen automatisch verlopen. U moet er tenslotte niet aan denken dat al deze werkzaamheden manueel uitgevoerd moeten worden. Toch is al die verschillende software niet ideaal. Het communiceert niet met elkaar en dus gaat er alsnog veel tijd verloren met het invoeren van gegevens, of tijdens het apart bijhouden van Excelbestanden. Dit soort eentonige en saaie bezigheden leveren daarbij doorgaans veel fouten op.

Maatwerk software om processen te automatiseren hoeft niet te betekenen dat er meer software wordt gebouwd bovenop alle software die nu gebruikt wordt. De volgende situatie is realiseerbaar met software op maat:

Er komt een boeking binnen bij uw evenementenbedrijf. Het gaat om een bedrijfsuitje waarbij 2 uur gekart gaat worden. Daarna wil de groep gebruik maken van een barbecue buffet en wordt er afgesloten in de bar. Het boekingsprogramma laat door middel van de nieuwe koppeling aan de inkoopsoftware weten hoeveel saté er nodig is voor die avond. Daarnaast communiceert geeft het aan het planningsprogramma door hoeveel personeel er nodig is. Dit programma stuurt daarop automatisch een bericht uit naar alle medewerkers die zich met 1 druk op de knop kunnen inschrijven om op deze datum te werken. Op de dag van het evenement verschijnt op Facebook automatisch het bericht dat Samantha achter de bar staat en dat het vast een gezellige avond gaat worden!

Mica IT Software verstaat de kunst om koppelingen te realiseren die ondenkbaar lijken. Hierdoor kan optimaal geautomatiseerd worden en kunt u zich bezighouden met leukere zaken.